Hoe werkt ‘Visual Coaching’?

Stap 1.
Uitgangspunt is altijd jouw vraag, wens, situatie. Dat kan een loopbaanvraag/wens, functioneringsprobleem of studie/beroepskeuzedilemma zijn.

Maar ook een organisatieontwikkelingsvraag of een samenwerkingsvraagstuk op een afdeling. Belangrijk is vanuit welke context (samenhang/verband) jij je vraag stelt.

Stap 2.
Om verdieping in het onderwerp aan te brengen en de gevoelens en verbeelding te prikkelen gaan we aan de slag met visuals. Door een begeleidende vraag worden gedachten en gevoelens in je opgeroepen, die je in beweging zetten rond het thema dat aan de orde is.

Stap 3.
Op basis van de vraag kies je één of meer visuals, die verbeelden wat het thema in je oproept, wat je ervan vindt. Vervolgens worden bijbehorende associaties, gedachten en verhalen uitgewisseld.
Dit biedt ruimte om alle mogelijke – en onmogelijke invalshoeken, opties en antwoorden, maar ook alle bewuste – en onbewuste meningen, vooroordelen, gevoelens en fantasieën rond het thema met elkaar te delen.

Stap 4.

We brengen alle informatie weer terug tot zijn essentie en vertalen het naar concrete resultaten, producten of processen.

Je moet dan denken aan een loopbaan- of studie/beroepsrichting advies, samenwerkingsafspraken, een toekomstvisie, plan van aanpak of actieplan.

De vier stappen vormen de kern van mijn aanpak. Vanzelfsprekend is elke persoon, afdeling en organisatie uniek en verdient ieder een aanpak op maat.

“Interesse gewekt? Wil je meer weten? Bel of mail mij voor een kennismakingsgesprek”